Nieuwsbrief voorjaar 2021

De volgende stap….

Alweer bijna 10 jaar wonend in Andalusië en ruimschoots genietend van het Spaanse leven, is het tijd voor een volgende stap. De opzet van onze charmante Posada del Angel in Ojén, nabij Marbella, was een fantastische uitdaging. Na veel verbouwingen en uitbreidingen met drie dorpshuisjes, hebben Alex en Esther in 2019 het hotel van ons overgenomen.

Het rustiger aan doen en stilzitten is eigenlijk helemaal geen optie. We vinden het nog steeds veel te leuk om te ondernemen en gasten te ontvangen, hen te voorzien van tips en te vertellen over de waanzinnige omgeving. Daarmee is ¨Casas Ojén¨ geboren.

In samenwerking met La Posada del Angel verhuren wij vakantiehuizen in en rondom Ojén. Altijd aangepast aan de voorwaarden die de internationale toeristen stellen: een tuin of terras, uitstekende wifi, internationale tv en airconditioning.

Situatie Covid

Aangezien alle kranten de hele dag vol staan met Corona-nieuws, denken wij niet nog heel veel aan de informatievoorziening bij te kunnen dragen. Op dit moment, februari 2021, geldt in Spanje een redelijk strenge Lock down. De regels variëren met de schommeling van het besmettingscijfer per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Horeca en niet-essentiële winkels zijn dan tot 18.00 open (getal onder 1000) of helemaal dicht (boven 1000) en er geldt een avondklok: vergelijkbaar met Nederland. Wat wel anders is, is dat we binnen de grenzen van Marbella moeten blijven (boven 500). Nu is dat geen straf, er is hier genoeg te doen. Zeker met een lekker zonnetje en temperaturen rond de 20 graden. Reizen van en naar Spanje wordt afgeraden maar is wel mogelijk. Testen heen en terug zijn dan noodzakelijk.

De verwachting is dat we over een maandje weer een heel stuk in de goede richting zijn gekomen. Er wordt driftig gevaccineerd en Spanjaarden discussiëren iets minder over de maatregelen en houden zich er aan. Dat geeft hoop voor het late voorjaar en de zomer.

De Spaanse regering is zich erg bewust van de noodzaak het toerisme weer op gang te brengen en werkt aan scenario’s om buitenlandse toeristen weer op een veilige manier te ontvangen.

Covid Garantie bij reservering

De komende tijd zullen wij nauwgezet bijhouden hoe de regelgeving en de mogelijkheden zich hier ontwikkelen. In ieder geval bieden wij onze accommodaties voorlopig aan met een “Covid-garantie”: Als je vanwege overheidsmaatregelen niet kunt reizen, mag er kosteloos geannuleerd worden. Ofwel, als er geen vliegtuigen vliegen en/of als de Spaanse grenzen zijn gesloten voor buitenlandse toeristen. Of wanneer de interne spaanse grenzen zijn gesloten en Ojén niet bereikbaar zou zijn. Persoonlijke omstandigheden vallen hier buiten, daarvoor adviseren wij een reisverzekering. Eventuele vooruit betaalde bedragen worden direct geretourneerd. Geen gedonder met tegoedbonnen dus.

Ons huidig vakantiehuizen bestand

Casa Fuente

Een charmant dorpshuisje in een smal straatje, om de hoek van het dorpsplein. Wel de lusten, niet de lasten, zeg maar. Geschikt voor een echtpaar, al dan niet met één of twee kinderen. Het is wat minder geschikt voor vier volwassenen want een bedbank, hoe comfortabel ook is daar niet ideaal voor. Het huisje is voorzien van alle gemakken: internationale televisie en een formidabele WiFi. Vanaf het dakterras kunt u de kust van Marbella zien liggen.

Casa Charcas

Casa Charcas bevindt zich ook op drie minuten loopafstand van het hotel, terrasjes en winkels. Dit iets grotere huisje heeft twee slaapkamers en twee badkamers. Natuurlijk ook weer met alle gemakken, WiFi, Internationale TV en een groot dakterras met eettafel en BBQ mogelijkheden. De slaapbank in de woonkamer kan uitgeklapt worden voor twee kinderen.

Finca Santa Ana

Een plattelandsvilla in de campo. Dat klinkt verder weg dan het is. Op 7 minuten lopen vanaf het dorpsplein bieden wij een vrijstaand huis aan. Drie slaapkamers, drie badkamers. Een klein zwembad, een eigen tuin. Natuurlijk voorzien van alle gemakken die een reiziger in 2021 mag verwachten. Met de slaapbank erbij kunnen hier zes volwassenen en twee kinderen vakantie vieren.

Binnenkort….

Regelmatig worden wij door dorpsgenoten gevraagd hun huis te verhuren. Meestal zijn wij daar erg afhoudend in. Wij zijn van mening dat een huis altijd (minimaal) de beschikking moet hebben over een tuin of terras, airco, goede TV met internationale zenders, daverende WiFi, goede bedden en een vergunning voor verhuur. Dat is de basis. Op dit moment staat er een uitbreiding van ons aanbod op stapel. Een karakteristiek huisje in de Campo. Loopafstand van het dorp. Geschikt voor twee personen. Indrukwekkende uitzichten, een eigen zwembad en ruimte voor honden. We houden u op de hoogte.

Nieuw! Kleine charmante finca voor 2 personen met zwembad, in de “campo” vlakbij het dorp…… Ook prima geschikt om je hond mee te nemen.

Verbouwing Finca Santa Ana

Na tien jaar intensief gebruik en een paar forse wolkbreuken was het duidelijk: de Finca was aan een opknapbeurt toe. Eerst maakten we buiten, nieuwe muren en afwateringen rondom het terrein, het grasveld werd geëgaliseerd en er werden nieuwe waterreservoirs aangelegd. Binnen maakten we nieuwe badkamers, een nieuwe keuken en een herindeling van kamers. Eenmaal bezig vervingen we ook direct maar de riolering, de stroom en waterleidingen. Het internet werd supersnel glasvezel en alles werd opnieuw in de verf gezet. We kunnen er weer jaren tegenaan.

Samenwerking

Er zijn in Ojén en omgeving genoeg initiatieven waar leuke huizen worden aangeboden. Vaak niet de standaard huizen. Wij onderhouden hiermee contact en kunnen daarom vaak “op bestelling” zoeken.

Rondje Andalusië

Wanneer u het leuk vindt om uw bezoek aan Ojén uit te breiden met een of twee weken verblijf in een ander gedeelte van Andalusië, dan kunnen wij u behulpzaam zijn bij het vinden van soortgelijke huizen elders. Door ons verblijf in deze buurt zijn wij in de loop der jaren leuke adresjes van collega´s tegen gekomen.

Informatie

Wij zijn op veel manieren bereikbaar en vinden het ook leuk u op de hoogte te houden met alle soorten van informatie. Tips over de leukste stranden, de nieuwe wandelingen die we nu, in met name deze tijd, hebben ontdekt. Wetenswaardigheden over Spanje en deze buurt en straks weer tips over restaurants. U kunt daarvoor onze website bekijken, die we de komende tijd van meer informatie zullen voorzien (www.casasojen.com). Daar kunt u zich bovendien aanmelden voor het ontvangen van de nieuwste berichten. We zijn daarnaast te volgen op Instagram en Facebook.

Kijk ook eens op de website van het hotel: www.laposadadelangel.nl. Dankzij onze nauwe samenwerking met Alex en Esther zijn we een stuk flexibeler in onze mogelijkheden.

Wat zou u nu willen weten over Andalusië, Malaga of Ojén??

Vanzelfsprekend kunt u ons met vragen en ideeën voor artikelen altijd een email sturen: info@casasojen.com. Of gewoon de telefoon pakken: +34 638 137 369 / +34 648 714 745

En tenslotte: Hoe gaat het met ons prive?

Na de verkoop van ons Hotel in 2019, leek het ons geen goed idee om in Ojén te blijven wonen. Dat had twee redenen. Ten eerste geeft het nieuwe exploitanten geen vrij gevoel als de oude eigenaren er min of meer bovenop blijven zitten. Een tweede reden werd gevormd door onze twee “tieners”. De mogelijkheden van een wat grotere stad lokten. Al was het maar om de eenvoudiger vervoersmogelijkheden. Vanaf ons huis in Marbella wandelen we in een paar minuten naar het strand en naar het oude stadscentrum.

Onze oudste, Jochem, zal na de zomer naar Rotterdam vertrekken om daar verder te studeren. Siebe blijft nog een paar jaar bij ons. Gelukkig.

Wij, Helga en Ton, hebben nu meer tijd om precies al die dingen te doen waar nooit tijd voor was: nog veel meer van Spanje zien, nieuwe wandelroutes ontdekken, de leukste strandtenten uitproberen, nieuwe restaurantjes testen en op de golfbaan staan. Dat laatste lukt vrij aardig met zo’n 10 banen binnen de gemeentegrens. Die restaurantjes en strandtenten is lastiger, daar worden we nu met de huidige maatregelen behoorlijk mee dwars gezeten. Verder hebben we geleerd niet te ver vooruit te kijken. Wel denken we (natuurlijk) wel al weer na over nieuwe projecten. Maar zaken lopen altijd anders dan gepland. Dat maakt het nou juist allemaal zo leuk.

Hopelijk tot snel in Ojén!!

Newsletter in english

Boletín en español